VEM ÄR LISA ..

Lisa Hilland är idag en prisad designer, som är utbildad på St Martins College of art and design i London och är mycket uppmärksammad och känd för sin moderna estetik med en poetisk twist. Sedan 2005 driver hon sin egen designstudio i Malmö med uppdrag från välrenommerade kunder som Design house Stockholm, Klong, Gärsnäs, Gemla, Svenskt Tenn. Se mer av Lisas formgivning på  // www.lisahilland.com

IHOPKOPPLINGEN..

Första gången vi kom i kontakt med Lisa Hilland var 2015, då vi blev tillfrågade av Form & Design Center i Malmö om vi ville delta i en utställning, ´Den nya kartan`. Temat på `Den nya kartan` hade sin ide och grogrund utifrån tanken på möjligheterna med lokala samarbeten och att framtidens produkter som allt mer kommer att tillverkas lokalt, passera färre mellanhänder och vara mer småskalig. i en tid då många tror att svensk produktion är död.
Designers och tillverkare matchades ihop utifrån tidigare projekt, arbeten och kompetens, allt med en tanke på att skapa en konstellation som kändes spännande och utmanande för alla inblandade. Lisa Hilland + Kullaro blev ett ”par” och skulle göra något tillsammans!
Detta var vårt första samarbete någonsin. Tidigare har vi jobbat helt utifrån våra egna tankar och idéer, här skulle vi genomföra någon annans tankar och idéer. Detta blev för oss nya erfarenheter och lärdomar och resultatet blev en hel serie, ”Hexahedrons of Kullaro”. En serie produkter som vi är oerhört stolta över att ha kunnat genomföra och presentera. En serie som kan följa med oss i årtionden med sin tidlösa karaktär och igenkänningsfaktor.
Utställningen hade vernissage i september 2015 på Form och Design Center i Malmö då resultatet av 24 olika samarbeten visades upp. Utställningen vandrade sedan vidare och visades på National Museum i Stockholm, Vandalorum i Värnamo. London och Somerset house där 2016 års Design Biennale ägde rum för att sen avslutas i Japan under Tokyo design week.

Här nedan kan ni se bilder på hela serien av Hexahedrons of Kullaro  med design av Lisa Hilland.

Pressbild taget på oss i brottet / Lisa, Andreas och Jenni

CANDELABRA / Hexahedrons of Kullaro

 

TABLE MIRROR / Hexahedrons of Kullaro

 

STORE BOX / Hexahedrons of Kullaro

 

POUCH / Hexahedrons of Kullaro

 

BRACELET / Hexahedrons of Kullaro

 

SIDE TABLE / Hexahedrons of Kullaro

 

RING / Hexahedrons of Kullaro

 

NECKLACE / Hexahedrons of Kullaro

Bild från Design Beinnialen på Somerst House i London

FORTSÄTTNINGEN…

Under tiden när utställningen den Nya kartan fortgick så utvecklade vi vidare Samarbetet med Lisa och till Stockholm Furniture fair 2016 kunde vi stolt visa upp en ny serie formgiven av Lisa Hilland,  Arches of Kullaro.

 

Bild på vår monter under Stockholm Furniture Fair

POUF / Arches of Kullaro

 

STANDING MIRROR / Arches of Kullaro

 

SIDE TABLE / Arches of Kullaro