KULLARO PRESENTERAR

Hexahedrons of Kullaro

VERNISSAGE SEPTEMBER 2015 | FORM OCH DESIGN CENTER MALMÖ

Kullaro lanserar ’Hexahedrons of Kullaro’ i utställningen/projektet den Nya kartan arrangerat av Form & Designcenter i Malmö.

En serie produkter, i samarbete med Lisa Hilland, som vi är oerhört stolta över att ha kunnat genomföra och presentera. En serie som kan följa med oss i årtionden med sin tidlösa karaktär och igenkänningsfaktor.

Se mer av Lisas formgivning på
// www.lisahilland.com

Första gången vi kom i kontakt med Lisa Hilland var 2015, då vi blev tillfrågade av Form & Design Center i Malmö om vi ville delta i en utställning, ´Den nya kartan`. Temat på `Den nya kartan` hade sin ide och grogrund utifrån tanken på möjligheterna med lokala samarbeten och att framtidens produkter som allt mer kommer att tillverkas lokalt, passera färre mellanhänder och vara mer småskalig. i en tid då många tror att svensk produktion är död.

Designers och tillverkare matchades ihop utifrån tidigare projekt, arbeten och kompetens, allt med en tanke på att skapa en konstellation som kändes spännande och utmanande för alla inblandade. Lisa Hilland + Kullaro blev ett ”par” och skulle göra något tillsammans!

Detta var vårt första samarbete någonsin. Tidigare har vi jobbat helt utifrån våra egna tankar och idéer, här skulle vi genomföra någon annans tankar och idéer. Detta blev för oss nya erfarenheter och lärdomar och resultatet blev en hel serie, ”Hexahedrons of Kullaro”. En serie produkter som vi är oerhört stolta över att ha kunnat genomföra och presentera. En serie som kan följa med oss i årtionden med sin tidlösa karaktär och igenkänningsfaktor.

Utställningen hade vernissage i september 2015 på Form och Design Center i Malmö då resultatet av 24 olika samarbeten visades upp. Utställningen vandrade sedan vidare och visades på National Museum i Stockholm, Vandalorum i Värnamo. London och Somerset house där 2016 års Design Biennale ägde rum för att sen avslutas i Japan under Tokyo design week.