Kullaro

Med passion, envishet och diabas som grund skapar vi kontrastrika och tidlösa former och föremål där vart och ett har sitt eget uttryck. Sin egen särart. Oftast kombinerat med andra material, som förhöjer och förskönar på ett oväntat sätt. Vår vision är att varje smycke, varenda möbel och konstverk har en del av vårt hjärta och själ inpräglad i sig. Timmar, dagar och ibland veckor använder vi för att ge diabasen den form och känsla som det historiska arvet kräver. En tidlös och kravlös kärlek. Att beundra och bejaka. Att behålla eller ge bort. Från generation till generation.

Titta gärna på filmen som fotograf http://www.martinolson.se/ gjort om Kullaro

Passion

”Det som driver oss är den stora passionen för form och de starka banden till diabas”

Kullaro är ett litet familjeföretag som sedan 2006 har haft sin verksamhet i Lönsboda i nordöstra Skåne på gränsen till både Blekinge och Småland. Det är också här som de unika fyndigheterna av diabas nått dagen. Av traktens/ Sveriges svarta guld formger och tillverkar vi smycken, heminredning, möbler och konst med diabas som signum. Här har vi även vår butik & Showroom dit vi hälsar besökare välkomna för att se resultatet av vår förädling av detta unika och magiska material, diabas.

Vår målsättning och vision är att göra diabasen lika självklar för Sverige som glaset och dalahästen är.

Diabas är ett komplext material och en stor utmaning för både formgivning och tillverkning. Vi stävar alltid efter att varje produkt tydligt ska utstråla Kullaros identitet där diabas tydligt står för vårt signum.

Vår ide är att samtidigt som egna skapande på även bjuda in och vara öppna för nya samarbeten där diabas och skapande ligger i fokus och på så sätt sprida vår passion för diabas till andra skapande och mötesplatser. 2016 var första gången som vi arbetade med en extern designer, Lisa Hilland och 2017 som gjorde vi ett nytt samarbete med den Australienske/Svenska designern Glen Baghurst. Vår målsättning är att visa upp och utveckla minst ett samarbete varje år.

Inspiration

”Närheten till brotten är viktigt för oss,
där hittar vi inspiration och kraft.”