KULLARO PRESENTERAR VAS

ARCHES OF KULLARO VAS

LONDON DESIGN FAIR / SWEDISH DESIGN PAVILION / OLD TRUMAN BREWERY / 20-23 Sep 2018

Design: Lisa HillandNYTILLSKOTT I FAMILJEN `ARCHES OF KULLARO´

Kullaro fördjupar det uppmärksammade samarbetet med designer Lisa Hilland och lanserar under London Design Fair  en ny vas i serien ’Arches of Kullaro’. Den art deco inspirerade vasen är tillverkad av tunt skuren metall som möter en urgröpt sockel av unik svart diabas.

2016 lanserade Kullaro de första produkterna ur Arches serien på Stockholm Furniture Fair, som då bestod av en sittpuff, spegel och bord. Serien och samarbetet fick då mycket uppmärksamhet för sitt helsvarta och skulpturala uttryck.

 INSPIRATION

”Genom ett nära samarbete med Kullaro så har jag upptäckt att vi har mycket gemensamt; passion för design, hantverk och hög kvalitet. När vi först började diskutera en ny produkt i Arches-serien kom denna vas som en naturlig idé. Kombinationen av den exklusiva och tunga diabasen med den lätta och skira metallen skapar en intressant dynamik i designen. Personligen kan jag inte få nog av blommor, jag älskar idén om att ta in en del av naturen inomhus. Arches vasen med dess skulpturala egenskaper är lika vacker med en exklusiv bunden bukett blommor, som det är med den enklaste kvist direkt från trädgården”

// Lisa Hilland, Designer