FALL OCH OMLADDNING

När hände det… vi befinner oss nu helt plötsligt i årets sista månad och nedräkningen av de sista intensiva dagarna har redan börjat och det känns som om vi vill summera ihop året som gått, knyta ihop säcken…..

Tidigare i höstas hade vi ju en vision om att bli bättre både på att skriva här på bloggen och dessutom vara mer frekventa på sociala medier, den visionen har dock inte gått i klart sken ännu. Dock lever den tanken fortfarande kvar i oss lika starkt

OMBYGGNAD OCH INSTALLATION AV SÅG 

Året har varit oerhört intensivt och gått från en omtumlande start med planer för framtiden som inte tog den vändningen som vi hoppats och trodde så starkt på. Ibland är det dessa fall och misslyckanden som gör att man måste lita på den innersta drivkraften man har och resa sig igen för att gå vidare mot nya drömmar och mål. Så vi beslutade oss för att förverkliga en (för oss) stor satsning genom att göra en ganska omfattande ombyggnad i verkstan för att kunna installera en större stensåg och vattenåtervinningsanläggning. Ombyggnaden tog kraft från oss och mycket av vår tid till produktion under våren försvann. ”Lagom” till semestern blev vi klara med installationen och kunde köra igång arbetet med sågen. En dörr av nya möjligheter öppnades för oss….vilken enorm lycka!

TURISTSÄSONGEN

Den stora besöks och turistsäsongen höll på intensivt ända från i början av maj till mitten av september och vi är så oerhört  tacksamma för alla trevliga och påhejande besökare från både när och fjärran som hittar till Lönsboda och hit till oss här i skånes norrland. Många som besöker oss planerar in ett besök på Kullaro tillsammans men något av de andra besöksmålen här i närområdet, såsom Svarta Bergen, Wanås, Ikea Museum, Brio lekoseum och såklart andra mycket intessanta besöksvärda anläggnigar och aktiviter som finns här i trakterna. Vi befinner oss i ett område som har så mycket att upptäcka och bjuda på. Här en bild från Diabasbrottet i Duvhult.

SWEDISH DESIGN MOVES

Under våren så hoppade vi på tåget med att delta i Visit Swedens och Southern Sweden Creatives kommande satsning på att marknadsföra svensk design på London design fair i september. Vi är så tacksamma över att tillsammans med ett 10 tal andra företag fått möjligheten att ställa ut i den Svenska pavilliongen, det gav oss en enorm erfarenhet för framtiden. Deltagandet innebar även att vi fick förmånen att delta i ett affärsutvecklingsprogram som ägde rum under våren. Dessa träffar gav oss många nya lärdomar och insikter. Här kan du läsa mer om vårt deltagande på London Design Fair.

NYTT SAMARBETE

En målsättning för 2017 var att inleda och visa upp resultatet av ett nytt samarbete med en extern designer, så vi tyckte att det var passande att komma igång med det för att kunna visa upp resultatet lagom till London. Eftersom vi sedan en tid tillbaka hade haft ett intressant öga till Glen Baghurst, en Austaliensisk/Svensk baserad designer, ställde vi frågan till honom om ett samarbete. Kul nog så ställde han sig positiv till vår fråga och detta resulterade i “The offering” cocktail table som höjde vikten rejält  i packningen till London. Vill ni läsa mer om Glen så titta gärna in på hans hemsida här.  (Mer om Glen och vårt samarbete kommer som blogginlägg framöver).

UPPMÄRKSAMHET OCH BEKRÄFTELSE

Deltagandet på London Design Fair var för oss en upplevelse och som gav oss bekräftelse och insikt över att det är ett unikt material som vi arbetar med. Vår älskade diabas! Extra kul var det att för besökarna kunna visa upp den första bilden av Kullaro och dess indentitet genom att representera sverige med design både från oss själva , vårt färska samarbete med Glen Baghurst och vårt allra första samarbete från 2016 med oerhört duktiga & prisbelönta designern Lisa Hilland. ( Om Lisa och vårt samarbete berättar vi mer om här)

Att vi dessutom av blev uppmärksammade av flera  jounalister var ju extra kul. Bland annat så skriver:
The evening Standards Top 10 lista….-” Top Ten emerging designers and brands to watch from the London Design Festival who left a lasting impression” och de skriver om Kullaro:

-“Kullaro is a rising Swedish brand, creating unique and show-stopping pieces by using a rare natural rock called Diabase” // Länk

Den Tyska tidningen De Welt/Iconist rankade `The offering table` som en av de 5 bästa produkterna på hela London Design Fair. // länk

FILM OCH BILDPROJEKT

Under året som gått så har ett film och bildprojekt pågått. Duktiga malmöbaserade fotografen Martin Olson har varit här och filmat och satt ihop en kortare film som speglar Kullaro och arbetet med diabas. Utöver film så resulterade samarbetet även i en ny produkt till vårt sortiment, som faktiskt inte innehåller diabas.

Vi har alltid betraktat och älskat diabasens struktur, yta och färgställning i sitt råa format, direkt sprunget ur berget. Så vi frågade Martin om han inte kunde fånga det vi såg med sin blick och kunskap genom kameran. Resultatet blev en form av fotokonst som upplevs nästan som en målning, riktigt läckert!  Vi bestämde oss för att vi kommer att avsluta året med att visa upp resultatet av dessa fantastiska bilder i vår butik.  Mer om detta framöver….

SAMMANFATTNING

Summa summarum så befinner vi oss nu här i mitten av december och när vi tänker tillbaka på 2017, så inser vi att det faktiskt har hänt en massa.

Vi blickar nu framåt och ser fram emot 2018 med stor entusiasm och känner att det ska bli härligt att greppa slägga och mejsel och “hugga” tag i 2018.