Nu börjar vi återhämta oss så smått från den gångna veckan i London där vi tillbringat mesta tiden på The Old Truman Brewery  i Shoreditch där  designmässan LONDON DESIGN FAIR har pågått i flertalet dagar och där Sverige deltog med, The Swedish design Pavilion. Paviljongen är en del av Visit Swedens satsning, SWEDISH DESIGN MOVES vilket är en stor satsning som görs för att locka fler designintresserade tursister till Sverige. Detta projektet i London gjordes som ett  samarbete med Form & Design center / Malmö,  South Sweden Creatives och Svenska ambassaden London.

 Vi var 11 representerande företag, alla från södra Sverige ( Norrgavel, Swedish Nija, Minus 10, Andreason & Leibel, Furture Days, MKID, Zweed, Petra Lilja, Stoft, Butler & Lindegård och Kullaro) där alla hade sitt “eget rum” /monter som var stylade av duktiga stylisten Annika Kampmann. Kolla in vilken härlig färg hon valt till vår monter.  Vi visar några bilder ifrån mässan här nedan.


Montern under uppbyggnad.

Kullaros monter klar och redo för besökarna.

 

Väggvaserna blev flitigt fotograferade under mässan.

2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2332

Candelabra Hexhadrons of Kullaro, Fruktskålar och vaser fångade mångas uppmärksamhet.

2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2329

Kullaro i samspråk.2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2148

 

The Black gold of Sweden….Diabas…Admired, rare and limited by nature.2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2330

Nya uppföljande ljusstakar för ett ljus ur serien Hexahedrons of Kullaro som Lisa Hilland har designat för Kullaro.2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2324

Svenskinspirerade mingelsnittar.

2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_1950

Super design talk. Andreas och Glen längst till höger.ölkjölk

En kväll var vi även bjudna till den svenska ambassadörens residens där det var mingelmottagning och utställning från de representerade företagen från mässan. Här är en bild på Kullaros kandelaber som står med bästa sällskap av Norrgavels numera klassiska länsstol.lökl

Andreas Kullaro och Glen Baghurst på bästa humör på tillställningen i svenska ambassadörens residens. Glen är designern till Kullaros senaste produkt, och  resultatet av detta samarbete ska vi berätta mer om i nästa inlägg.

Är man i London så måste man besöka butiken  m i n t  som ligger i South Kensington. En designbutik med fantastiska produkter där bland annat Kullaro finns representerade med Hexahedrons Candelabra designad av Lisa Hilland.

En sista mingelbild från tillställningen på m i n t. Jenni, Andreas och Glen

Bilder från mässan tagna av Fanella Matt