Kullaro

Med passion, envishet och diabas som grund skapar vi kontrastrika och tidlösa former och föremål där vart och ett har sitt eget uttryck. Sin egen särart. Oftast kombinerat med andra material, som förhöjer och förskönar på ett oväntat sätt. Vår vision är att varje smycke, varenda möbel och konstverk har en del av vårt hjärta och själ inpräglad i sig. Timmar, dagar och ibland veckor använder vi för att ge diabasen den form och känsla som det historiska arvet kräver. En tidlös och kravlös kärlek. Att beundra och bejaka. Att behålla eller ge bort. Från generation till generation.

Passion

”Det som driver oss är den stora passionen för form och de starka banden till diabas”

Kullaro är ett litet familjeföretag som sedan 2006 har haft sin verksamhet i Lönsboda i nordöstra Skåne på gränsen till både Blekinge och Småland. Det är också här som de unika fyndigheterna av diabas nått dagen. Av traktens/ Sveriges svarta guld formger och tillverkar vi smycken, heminredning, möbler och konst med diabas som signum. Här har vi även vår butik & Showroom dit vi hälsar besökare välkomna för att se resultatet av vår förädling av detta unika och magiska material, diabas.

Vår målsättning och vision är att göra diabasen lika självklar för Sverige som glaset och dalahästen är.

Diabas är ett komplext material och en stor utmaning för både formgivning och tillverkning. Vi stävar alltid efter att varje produkt tydligt ska utstråla Kullaros identitet där diabas är vårt signum.

Under 2016 har vi för första gången arbetat med en extern formgivare/ designer och under 2017 kommer vi presentera ytterligare nya produkter från nya formgivare.

Inspiration

“Närheten till brotten är viktigt för oss,
där hittar vi inspiration och kraft.”