Whisky in the rock.

Whiskeyglas--3Whiskeyglas--8

Whisky ”in the rock” är glas tillverkade helt i diabas för varm eller kall dryck. Jag själv är ingen van whisky-drickare, men tanken på dessa råa men ändå mjuka glas får mig att tänka en gång till…

Whiskeyglas--9

Mer om produkten HÄR.

Skuggorna av nattens magi

tidning--6

Förra lördagen publicerades en artikel i Kristianstadsbladet. Journalisten Emma Nillson och fotografen Victor Lindstammer var på Kullaro och intervjuade ”stenparet” bara någon dag innan. De pratade bland annat om planerna inför hösten, samarbetet med Glen Baghurst och framtidsdrömmen om att bedriva verksamheten i anslutning till stenbrottet.

tidning-

Vi alla fascineras över det mäktiga foto där allt har sin början. Skuggorna av nattens magi speglar stenbrottets verklighet på bild. Till en början kunde man ana att redigeringar var det avgörande för det som syntes i tidningen, men när fotografens mormor kommer in i butiken dagen därpå och berättar att bilden är tagen sent på kvällen ut mot nattens timmar, då förstod även vi att med hjälp av omsorg är det möjligt att plocka farm bergets vackra sanning på flera sätt, när som helst under dygnet.

tidning3

Spännande läsning sidan därpå! Själv längtar jag också till mässan. Det ska bli kul at följa Kullaro under London Design Fair och se vad som händer innan, under och efter. Who knows?

tidning--10

Glassig sommar!

Kokos och mangoglass FAT-

Det ska vara glassigt med sommar! Och för att glassen ska förbli glass även i det vackraste väder, fungerar serveringsfatet som en kylande serveringsplatta efter någon timma i frysen.

Länk till fatet HÄR.

Kokos och mangoglass FAT--11

Självklart var jag tvungen att testa fatets gränser och minsann höll sig glassen kall under hela serveringen.

Kokos och mangoglass FAT--4

För dig som är nyfiken på receptet är glassen gjord på frusen banan och mango, en burk kall kokosmjölk och kokosflingor. Mixa alla ingredienser i en matberedare, servera direkt eller lägg in i frysen tills tiden är inne.

Kokos och mangoglass FAT--5

SÖKES!

Om två veckor lämnar jag Skåne för att anta nya utmaningar i Stockholm. Detta innebär tyvärr att jag även lämnar butiken och mitt jobb här på Kullaro. Därför söker Kullaro någon som kan ersätta min plats i butiken och ta över efter mig, med start den 14 augusti. Det gäller framförallt sommaren ut men med möjlighet till ytterligare jobb framåt hösten.

För mig har Kullaro varit en perfekt arbetsplats att kombinera med skola under resten av året, annars har tiden här inte enbart gett mig erfarenhet kring kundbemötande, diabas och butiksarbete utan den inre resan och min utveckling som person har varit minst lika stor.

Arbetsuppgifter man kommer att stöta på handlar om att bemöta och ta hand om kunder, visa sortiment samt svara på frågor som kunden har, enklare uppgifter från fabriken, städ och kassahantering. För att göra detta på bästa sätt är det viktigt att du och butiken utstrålar en positiv känsla från det att kunden öppnar dörrarna till den lämnar butiken.

Känner du dig manad att ansöka? Vad väntar du på!

Lämna din ansökan till info@kullaro.se

”Vårt mål är att med en tidlös enkelhet lyfta fram mötet mellan konst och bruksföremål” – Kullaro

Äggkoppar till Eriksberg

Äggkoppar-

Här har vi resultatet av en specialbeställning äggkoppar som Kullaro tagit fram till nordens största safaripark, Eriksberg. Äggkopparna ska klä restaurangens frukostbord.

Äggkoppar--6

 

På ena sidan står ägget stadigt medan andra sidan gör plats åt en sked löjrom eller kaviar. Smakfullt!

Äggkoppar--5Äggkoppar--13

Som ni ser på bilderna är ovansidan blänkande polerad och kanterna är råa och tuffa.

Äggkoppar--3

I mina ögon utstrålar dessa äggkoppar en lyxig image, vilket kommer passa alldeles utmärkt på Eriksbergs hotell/ restaurang! Utöver äggkopparna finns även delar av Kullaros sortiment till försäljning i Eriksbergs shop, ett nöje från vår sida. Om ni vill läsa mer om Eriksberg kan ni göra det på deras hemsida HÄR.

Äggkoppar--12

I butiken hittar ni en liknande variant, det enda som skiljer sig är placeringen på hålet. Direktlänk till produkten HÄR.

Spännande saker på gång!

Australinsaren på G-6

I veckan hände det något spännande. Kullaro ska nämligen inleda ett nytt samarbete med den australienska designern Glen Baghurst, inför höstens utställning på London Design Fair. Glen besökte butiken och verkstaden för att diskutera tankar, trix och fix. Då passade jag på att plocka fram kameran! Jag ser fram emot att se resultatet och vägen dit. När kreativitet möter kreativitet kan vad som helst hända! Frågan är vad?

Australinsaren på G-9Australinsaren på G-16

Kan detta vara en del av en ny produkt? Kanske… Var, när och hur märker vi innan höstens äventyr. Stay tuned!

Australinsaren på G-10Australinsaren på G-11Australinsaren på G-14

Har du några önskemål om ett specifikt blogginlägg? Va inte rädd för att tycka till, sommaren är lång och jag är här för er. :)

Ha en fin dag, hälsningar Sigrid på Kullaro.

Sommaröppet!

IMG_3796-Redigera3

Sommarens öppettider är på topp! Besök butiken precis när du vill enligt tiderna ovan. Jag ser fram emot att möta både dig som bara vill kika men också dig som är ute efter något speciellt. Hoppas vi ses i butiken!

Bakom kulisserna

IMG_2932-RedigeraIMG_2949-RedigeraIMG_2944-RedigeraIMG_2953IMG_2968-RedigeraNi som har varit i butiken kanske har hört hur det bullrar och dunkar andra sidan väggen. Häromdan högg jag kameran för att fånga några bilder bakom kulisserna. Stenen kräver en vass klinga, energi och empati. Dagen därpå stod det en ny produkt i butiken, ett hantverk utformat i flera steg. IMG_1078När man blickar ut genom fönstret och inser att den blänkande rektangelformade diabasskivan som stått placerad utanför, har varit en del av en fet rå sten, då kan man charmas även av något så enkelt som en äggkopp.IMG_1079

Att sätta punkt.IMG_2911

Kullaro Puntino. Punkten. Armbandet i silver och diabas som snyggt slingrar sig runt handleden både till vardags som till helgens mer festliga sammanhang. Idag lyser det upp min mörka och utan smycket dystra outfit. Elegansen tar över och min outfit blir hel.

IMG_2920

IMG_2931

Armbandet har fått namnet ”puntino” som från italienska översätts till ”punkt” på svenska. Vem vet, i framtiden kanske det kommer en början på något nytt? ”Presto” som på svenska betyder ”början”.

Sommarbloggen drar igång!

 

Kullaro Inner Core

Kullaro Inner Core

Hej och välkommen till ”Sigrids sommarblogg”! Här kommer jag att dela med mig av allt mellan himmel och jordens inre kärna, med samma utgångspunkt – Kullaro. Under sommaren ska jag förväntansfullt lära mig mer om bergsarten som blev till för tusen miljontals år sedan. Diabasen har en historia som är svår att sätta sig in i. När stenens förflutna smälter samman med nutidens hantverk skapar Kullaro något alldeles unikt. Något som imponerar på mig varje dag då jag öppnar butikens dörrar. Smycket runt min hals heter inner core, en personlig favorit. Silvret möter den naturligt svarta stenen och bryter tystnaden. Enkelt, stilrent och med en utstrålning utöver det vanliga.

Med glädje delar jag med mig av detta första inlägg, och fler ska det bli. Jag ser fram emot en sommar på Kullaro. Hoppas vi ses!

Arkiv