(function($) { $(document).ready(function() { $(‘.et_pb_video_overlay’).click(function() { var iframe = $(this).prev(‘.et_pb_video_box’).find(‘iframe’), iframe_src = $(iframe).attr(‘src’); $(iframe).attr(‘src’, iframe_src + ‘&autoplay=1&rel=0’); //****Added youTube rel=0 argument to hide related videos after video finishesplaying ****// $(‘.et_pb_video_overlay’).css(‘display’,’none’); //****This hides the overlay ****// }); }); })(jQuery);

London Design Fair och lite annat från London


Nu börjar vi återhämta oss så smått från den gångna veckan i London där vi tillbringat mesta tiden på The Old Truman Brewery  i Shoreditch där  designmässan LONDON DESIGN FAIR har pågått i flertalet dagar och där Sverige deltog med, The Swedish design Pavilion. Paviljongen är en del av Visit Swedens satsning, SWEDISH DESIGN MOVES vilket är en stor satsning som görs för att locka fler designintresserade tursister till Sverige. Detta projektet i London gjordes som ett  samarbete med Form & Design center / Malmö,  South Sweden Creatives och Svenska ambassaden London.

 Vi var 11 representerande företag, alla från södra Sverige ( Norrgavel, Swedish Nija, Minus 10, Andreason & Leibel, Furture Days, MKID, Zweed, Petra Lilja, Stoft, Butler & Lindegård och Kullaro) där alla hade sitt ”eget rum” /monter som var stylade av duktiga stylisten Annika Kampmann. Kolla in vilken härlig färg hon valt till vår monter.  Vi visar några bilder ifrån mässan här nedan.


Montern under uppbyggnad.

Kullaros monter klar och redo för besökarna.

 

Väggvaserna blev flitigt fotograferade under mässan.

2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2332

Candelabra Hexhadrons of Kullaro, Fruktskålar och vaser fångade mångas uppmärksamhet.

2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2329

Kullaro i samspråk.2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2148

 

The Black gold of Sweden….Diabas…Admired, rare and limited by nature.2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2330

Nya uppföljande ljusstakar för ett ljus ur serien Hexahedrons of Kullaro som Lisa Hilland har designat för Kullaro.2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_2324

Svenskinspirerade mingelsnittar.

2017_9_21_fm0253_swedish_design_event__MG_1950

Super design talk. Andreas och Glen längst till höger.ölkjölk

En kväll var vi även bjudna till den svenska ambassadörens residens där det var mingelmottagning och utställning från de representerade företagen från mässan. Här är en bild på Kullaros kandelaber som står med bästa sällskap av Norrgavels numera klassiska länsstol.lökl

Andreas Kullaro och Glen Baghurst på bästa humör på tillställningen i svenska ambassadörens residens. Glen är designern till Kullaros senaste produkt, och  resultatet av detta samarbete ska vi berätta mer om i nästa inlägg.

Är man i London så måste man besöka butiken  m i n t  som ligger i South Kensington. En designbutik med fantastiska produkter där bland annat Kullaro finns representerade med Hexahedrons Candelabra designad av Lisa Hilland.

En sista mingelbild från tillställningen på m i n t. Jenni, Andreas och Glen

Bilder från mässan tagna av Fanella Matt

Whisky in the rock.

Whiskeyglas--3Whiskeyglas--8

Whisky ”in the rock” är glas tillverkade helt i diabas för varm eller kall dryck. Jag själv är ingen van whisky-drickare, men tanken på dessa råa men ändå mjuka glas får mig att tänka en gång till…

Whiskeyglas--9

Mer om produkten HÄR.

Skuggorna av nattens magi

tidning--6

Förra lördagen publicerades en artikel i Kristianstadsbladet. Journalisten Emma Nillson och fotografen Victor Lindstammer var på Kullaro och intervjuade ”stenparet” bara någon dag innan. De pratade bland annat om planerna inför hösten, samarbetet med Glen Baghurst och framtidsdrömmen om att bedriva verksamheten i anslutning till stenbrottet.

tidning-

Vi alla fascineras över det mäktiga foto där allt har sin början. Skuggorna av nattens magi speglar stenbrottets verklighet på bild. Till en början kunde man ana att redigeringar var det avgörande för det som syntes i tidningen, men när fotografens mormor kommer in i butiken dagen därpå och berättar att bilden är tagen sent på kvällen ut mot nattens timmar, då förstod även vi att med hjälp av omsorg är det möjligt att plocka farm bergets vackra sanning på flera sätt, när som helst under dygnet.

tidning3

Spännande läsning sidan därpå! Själv längtar jag också till mässan. Det ska bli kul at följa Kullaro under London Design Fair och se vad som händer innan, under och efter. Who knows?

tidning--10

Glassig sommar!

Kokos och mangoglass FAT-

Det ska vara glassigt med sommar! Och för att glassen ska förbli glass även i det vackraste väder, fungerar serveringsfatet som en kylande serveringsplatta efter någon timma i frysen.

Länk till fatet HÄR.

Kokos och mangoglass FAT--11

Självklart var jag tvungen att testa fatets gränser och minsann höll sig glassen kall under hela serveringen.

Kokos och mangoglass FAT--4

För dig som är nyfiken på receptet är glassen gjord på frusen banan och mango, en burk kall kokosmjölk och kokosflingor. Mixa alla ingredienser i en matberedare, servera direkt eller lägg in i frysen tills tiden är inne.

Kokos och mangoglass FAT--5

SÖKES!

Om två veckor lämnar jag Skåne för att anta nya utmaningar i Stockholm. Detta innebär tyvärr att jag även lämnar butiken och mitt jobb här på Kullaro. Därför söker Kullaro någon som kan ersätta min plats i butiken och ta över efter mig, med start den 14 augusti. Det gäller framförallt sommaren ut men med möjlighet till ytterligare jobb framåt hösten.

För mig har Kullaro varit en perfekt arbetsplats att kombinera med skola under resten av året, annars har tiden här inte enbart gett mig erfarenhet kring kundbemötande, diabas och butiksarbete utan den inre resan och min utveckling som person har varit minst lika stor.

Arbetsuppgifter man kommer att stöta på handlar om att bemöta och ta hand om kunder, visa sortiment samt svara på frågor som kunden har, enklare uppgifter från fabriken, städ och kassahantering. För att göra detta på bästa sätt är det viktigt att du och butiken utstrålar en positiv känsla från det att kunden öppnar dörrarna till den lämnar butiken.

Känner du dig manad att ansöka? Vad väntar du på!

Lämna din ansökan till info@kullaro.se

”Vårt mål är att med en tidlös enkelhet lyfta fram mötet mellan konst och bruksföremål” – Kullaro

Äggkoppar till Eriksberg

Äggkoppar-

Här har vi resultatet av en specialbeställning äggkoppar som Kullaro tagit fram till nordens största safaripark, Eriksberg. Äggkopparna ska klä restaurangens frukostbord.

Äggkoppar--6

 

På ena sidan står ägget stadigt medan andra sidan gör plats åt en sked löjrom eller kaviar. Smakfullt!

Äggkoppar--5Äggkoppar--13

Som ni ser på bilderna är ovansidan blänkande polerad och kanterna är råa och tuffa.

Äggkoppar--3

I mina ögon utstrålar dessa äggkoppar en lyxig image, vilket kommer passa alldeles utmärkt på Eriksbergs hotell/ restaurang! Utöver äggkopparna finns även delar av Kullaros sortiment till försäljning i Eriksbergs shop, ett nöje från vår sida. Om ni vill läsa mer om Eriksberg kan ni göra det på deras hemsida HÄR.

Äggkoppar--12

I butiken hittar ni en liknande variant, det enda som skiljer sig är placeringen på hålet. Direktlänk till produkten HÄR.

Spännande saker på gång!

Australinsaren på G-6

I veckan hände det något spännande. Kullaro ska nämligen inleda ett nytt samarbete med den australienska designern Glen Baghurst, inför höstens utställning på London Design Fair. Glen besökte butiken och verkstaden för att diskutera tankar, trix och fix. Då passade jag på att plocka fram kameran! Jag ser fram emot att se resultatet och vägen dit. När kreativitet möter kreativitet kan vad som helst hända! Frågan är vad?

Australinsaren på G-9Australinsaren på G-16

Kan detta vara en del av en ny produkt? Kanske… Var, när och hur märker vi innan höstens äventyr. Stay tuned!

Australinsaren på G-10Australinsaren på G-11Australinsaren på G-14

Har du några önskemål om ett specifikt blogginlägg? Va inte rädd för att tycka till, sommaren är lång och jag är här för er. :)

Ha en fin dag, hälsningar Sigrid på Kullaro.

Sommaröppet!

IMG_3796-Redigera3

Sommarens öppettider är på topp! Besök butiken precis när du vill enligt tiderna ovan. Jag ser fram emot att möta både dig som bara vill kika men också dig som är ute efter något speciellt. Hoppas vi ses i butiken!

Bakom kulisserna

IMG_2932-RedigeraIMG_2949-RedigeraIMG_2944-RedigeraIMG_2953IMG_2968-RedigeraNi som har varit i butiken kanske har hört hur det bullrar och dunkar andra sidan väggen. Häromdan högg jag kameran för att fånga några bilder bakom kulisserna. Stenen kräver en vass klinga, energi och empati. Dagen därpå stod det en ny produkt i butiken, ett hantverk utformat i flera steg. IMG_1078När man blickar ut genom fönstret och inser att den blänkande rektangelformade diabasskivan som stått placerad utanför, har varit en del av en fet rå sten, då kan man charmas även av något så enkelt som en äggkopp.IMG_1079

Att sätta punkt.IMG_2911

Kullaro Puntino. Punkten. Armbandet i silver och diabas som snyggt slingrar sig runt handleden både till vardags som till helgens mer festliga sammanhang. Idag lyser det upp min mörka och utan smycket dystra outfit. Elegansen tar över och min outfit blir hel.

IMG_2920

IMG_2931

Armbandet har fått namnet ”puntino” som från italienska översätts till ”punkt” på svenska. Vem vet, i framtiden kanske det kommer en början på något nytt? ”Presto” som på svenska betyder ”början”.

Arkiv